Ήταν τέλος της σεζόν του 2017 όταν ο Peter και η ομάδα του επισκεύτηκαν το νησί μας για να ολοκληρώσουν ένα από τα επεισόδια της σειράς My Greek Odyssey, αποκλειστικά για την Κεφαλονιά. Κατά την πενθήμερη διαμονή τους στο νησί, είχα την τιμή και τη χαρά, σε συνεργασία με τη Φωτεινή Πίμπα, εκπροσωπό τους στην Ελλάδα, να επιμεληθώ το πρόγραμμα της επίσκεψή τους.
Τραβήξαμε πλάνα σε αρκετά μέρη του νησιού, με το αυτοκίνητο αλλά και με το σκάφος του Peter, επισκεφθήκαμε το κάστρο και το πανέμορφο χωριό της Άσσου, την πρωτεύουσα του Αργοστολίου, τη Σάμη, το μοναδικό σπήλαιο της Μελισσάνης, το Φισκάρδο, καθώς και τις παραλίες του Μύρτου και της Άντισάμου.

“Ή Ελληνική μου Οδύσσεια”/ ”My Greek Odyssey” με τον Peter Maneas είναι μια αυστραλέζικη τηλεοπτική σειρά 13 επεισοδίων που μεταφέρει τους θεατές της σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και μοναδικά νησιά της Ελλάδας, όπου ταξιδεύει με την θαλαμηγό του, “Μια Ζωή”.
Ο Peter είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας γεννημένος και μεγαλωμένος στο Sydney,στο προάστιο Bodi Junction από γονείς, Έλληνες μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Άυστραλία πριν από 50 χρόνια, έχοντας μαζί τους μόνο τις αποσκευές τους. Ο Peter, μια πληθωρική προσωπικότητα, έμαθε από μικρός από την μητέρα του τη σημασία τού να κυνηγάει το πάθος του και μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και σπουδών ξεκίνησε μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία 20 χρόνια αργότερα εξελίχθηκε σε μια επιχείριση 2000 ατόμων.
Ή φιλοσοφία του Peter είναι “Ζούμε μόνο μια φορά, οπότε οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας δίνεται!” Το πάθος του για περιπέτεια και ο ενθουσιασμός του ταίριαξε με την επιθυμία του να μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους άλλους, την οικογένεια και τους φίλους του αλλά τώρα και με τους θεατές.

“Κατάγομαι από την Ελλάδα, την αγαπώ τόσο πολύ,” είπε. “Ταξιδεύω εκεί από 10 χρονών. Έζησα μονο 6 μήνες όταν ήμουν παιδί και όμως αυτό μού άλλαξε τη ζωή. Με το πέρασμα των χρόνων, όποτε επισκεπτόμασταν την Ελλάδα με τη γυναίκα μου, με τραβούσε μικρά βίντεο όπου περιέγραφα τα αξιοθέατα. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω μια σειρά με την οποία θα μπορούσα να μοιράζομαι όλα τα καταπληκτικά μέρη που επισκέπτομαι, με άλλους ανθρώπους.”
Σκοπός της σειράς είναι να προβάλλει τα όμορφα και μερικές φορές κρυμμένα διαμάντια της Κεφαλονιάς και των ανθρώπων της. Κατά την σύντομη διάρκεια της επίσκεψής του προσπάθησαμε να φωτίσουμε την μοναδικότητα και αυθεντικότητα του νησιού μας.

Η εμπειρία της συνεργασίας με έναν ενθουσιώδη παρουσιαστή, τον Peter Maneas αλλά και τον ακούραστο Alex Begetis, σκηνοθέτη, υπεύθυνο παραγωγής και οπερατέρ, ήταν πραγματικά ξεχωριστή και τους ευχαριστώ θερμά και τους δύο.
Ή σειρά “My Greek Odyssey” έχει αρχίσει να προβάλεται στην Άυστραλία από την
Κυριακή 24 Μαρτίου στο κανάλι 7. Η Κεφαλονιά θα παρουσιαστεί στο επεισόδιο Νο 10,
τις επόμενες βδομάδες.
Αν βρίσκεστε εκτός του Sidney και δεν μπορείται να παρακολουθήσετε τα επεισόδια, συνδεθείτε online και επισκεπτείτε την ιστοσελίδα και απολαύστε τα τα όποτε έχετε χρόνο!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα τους